Mazda MX-5 RF | DESIGN

JINBA ITTAI


A díjnyertes SKYACTIV technológiától kezdve a lélegzetelállító KODO formanyelvig az MX-5 RF minden eleme gondos tervezés eredménye, így egyedülálló vezetési élményt és teljesítményt nyújt a járművezető számára. Azonnal szoros érzelmi kötelék, az úgynevezett Jinba Ittai érzése alakul ki az MX-5 RF és vezetője között. Az autó figyelemfelkeltő kialakítását a Soul Red Crystal, az új karosszériaszínünk kelti életre intenzíven vibráló energiájával, mélységével és csillogásával.

A Mazda MX-5 RF visszahúzható keménytetővel rendelkezik, amelynek szemet gyönyörködtető megjelenését a „KODO: A mozgás lelke” formanyelv adja. A továbbfejlesztett tető menet közben is nyitható (10 km/h sebességig), így a vezetőfülke csendes környezete helyett mindössze 13 másodperc alatt a nyitott tetős vezetés szabadságát élvezheti.

Nyitott és zárt helyzetben is a legjobb vezetési élményt nyújtja.

Teljesítmény

0

LE

Gyorsulás

0

Liter

Fogyasztás

0

l/100km

CO2

0

g/km

BELSŐ TÉR

RÉSZLETGAZDAG,
LUXUSKIALAKÍTÁSÚ
BELSŐ

 
Az MX-5 RF legújabb, továbbfejlesztett utastér-kialakítása elsősorban a vezető kényelmét tartja szem előtt. A legfontosabb vezérlőket még tovább finomítottuk, és tökéletesen szimmetrikusan helyeztünk el őket. A fűtött bőrülések anyagának puha tapintása és kiváló minősége tovább fokozza a belső tér stílusának nyugodt és kifinomult hangulatát.

A világklasszis lehajtható fastback tető

Az MX-5 RF gondosan megtervezett és kidolgozott lehajtható fastback teteje mindössze 13 másodperc alatt összehajtható. A felső tetőpanelek és a hátsó ablaküveg finoman és észrevétlenül csukódik le, miközben a hátsó tető a helyére kerül a tető lenyitásakor. Ez az egyedülállóan új tervezési mód a piacon elérhető minden más keménytetős modelltől eltér.

MOTOROK

SKYACTIV
HAJTÁSLÁNCOK


Az MX-5 RF hamisítatlan vezetési élményét két kiváló benzinmotor, a SKYACTIV-G 1,5 és a SKYACTIV-G 2,0 biztosítja, amelyek vagy hatsebességes SKYACTIV-MT kézi váltóval, vagy – kizárólag az MX-5 RF modellnél – hatsebességes automata váltóval rendelhetők*. Mindkét hajtáslánc gyorsan reagál, zökkenőmentesen és kontrolláltan viszi át a teljesítményt, miközben a vezetés élményét mély és domináns motorhang fokozza és teszi teljessé.

*csak 2,0 literes motorhoz.

TECHNOLÓGIA

i-ACTIVSENSE

 
A Mazda komolyan veszi a biztonságot. Olyan emberközpontú, fejlett technológiájú biztonsági megoldásokat használtunk fel, amelyek minden helyzetben megvédik Önt az utakon. Proaktív funkcióink segítenek a veszélyek időben történő felismerésében és elkerülésében, valamint az ütközések elkerülésében és az ütközés erejének csökkentésében.

Távolságifényszóró-vezérlés (HBC)

Az MX-5 RF olyan intelligens fényszóróval rendelkezik, amely a forgalmi helyzetnek megfelelően automatikusan vált a távolsági és a tompított fényszóró között. Ezáltal minden helyzetben optimális látási viszonyokat biztosít, és nem vakítja el a többi járművezetőt.

RÉSZLETEK

MZD CONNECT

 
A Mazda intuitív információs és szórakoztató-rendszerének legújabb változata révén könnyedén tarthat kapcsolatot a külvilággal, így teljes mértékben elmerülhet a vezetés élményében.

Formatervezett kormánykerék

Kezét a piros varrásokkal és stílusos, krómozott felületekkel díszített prémium bőr kormányon tartva a zenelejátszást is vezérelheti a praktikus hangvezérlőknek köszönhetően. A kormány ergonomikus formája pontosan illeszkedik a kézbe, így kanyargós utakon is tökéletes irányíthatóságot biztosít.

GALÉRIA

VIDEÓ