Mazda MX 5 | DESIGN

ELLENÁLLHATATLANUL
STÍLUSOS KÜLSŐ,
LELKET REJTŐ BELSŐ


Továbbfejlesztettük az MX-5 KODO formanyelvét, hogy az minden érzékszervét magával ragadja. Az új, élénk és energikus Soul Red Crystal karosszériaszín kiemeli az MX-5 gyönyörű, mégis erőteljes személyiségét. Az autó külsején és belsejében is jelen lévő elegáns arányok és lágyan áramló színek a folytonosság és az egység érzetét keltik.

A stílusos belső magas színvonalú kivitelezésről tanúskodik, a sportos ülésektől kezdve a vezetőfülkében található intuitív vezérlőkig. Az MX-5 tervezésekor a hamisítatlan vezetési élmény és a dinamikus mozgás érzését tartottuk szem előtt.

Teljesítmény

0

LE

Gyorsulás

0

Liter

Fogyasztás

0

l/100km

CO2

0

g/km

BELSŐ TÉR

KÉZZEL KÉSZÍTETT,
EMBERKÖZPONTÚ
FÜLKE


Vezetőközpontú fülke
A vezető köré tervezett, új, továbbfejlesztett fordulatszámmérővel és jobb hangszigeteléssel ellátott, letisztult kabinban minden könnyen elérhető, így semmi sem tereli el a figyelmét a vezetési élményről.

Határozott vonalvezetésű ajtókialakítás
A külső karosszéria színe az ajtó fölött átívelve elegánsan simítja egybe a határokat a külső és a belső tér között, ahol határozott vonalvezetésű felületek és krómozott fémkilincsek tükrözik az MX-5 minőségi kivitelezését.

Fűthető bőrülések
Testhez álló, fűthető bőrülések gondoskodnak az autó és vezetője közötti tökéletes kapcsolat biztosításáról (Csak a Revolution Top felszereltségi szinten érhető el).

Aerodinamika
A stílusos utastér aerodinamikailag hatékony dizájnnal párosul, amely a kellemes autózás érdekében szabályozza az utastérbe lépő légáramot.

MOTOROK

SKYACTIV
TECHNOLOGY


Az MX-5 számára mindent egyedire szabtunk, a SKYACTIV-G 2.0 és SKYACTIV-G 1.5 motoroktól a hatfokozatú manuális és automata sebességváltókig.

Így amikor Ön lenyomja a gázpedált, az MX-5 precíz, egyenletes erővel reagál. Ez a sportos roadster ekkor találja meg saját, igazi hangját – az öblös kipufogóhangról lassan izgalmas, pulzáló motorhangra váltva.

TECHNOLÓGIA

SKYACTIV
KAROSZÉRIA
ÉS FUTÓMŰ


Az MX-5 könnyed, jól reagáló kormányzással és kiváló úttartással járul hozzá a Jinba-Ittai vezetési élmény megteremtéséhez.

Könnyű anyagok, így alumínium és ultranagy szilárdságú acél használatával alakítottuk ki a SKYACTIV karosszériát és a SKYACTIV futóművet. Ezzel lehetővé vált az autó tömegének 15%-os csökkentése, erősebb felépítés és fokozott szilárdság mellett is.

Ez az ikonikus roadster a hamisítatlan vezetési élmény megtestesítője, amely a Jinba Ittai dinamikájának köszönhetően úgy reagál, mintha az Ön testének kiterjesztése lenne. Az első Mazda MX-5, amelyet a SKYACTIV technológiával fejlesztettünk ki: jelentősen könnyebb az előző generációkhoz képest, karosszériája letisztult és merev, súlypontját pedig a lehető legalacsonyabban helyeztük el. Továbbfejlesztett karosszériaszigetelésének köszönhetően egyedülállóan kifinomult vezetési élményt biztosít.

RÉSZLETEK

GRAM STRATEGY


Díjnyertes SKYACTIV technológiánk és „gramm stratégiánk” gondoskodik arról, hogy ez a kompakt, könnyű sportautó üdítő vezetési élményt biztosíthasson, megteremtve az Ön és a Mazda MX-5 közötti összetartozást kifejező Jinba Ittai egyedi érzését. Mindezt pedig a beépített, innovatív MZD Connect információs és szórakoztató rendszer, valamint a teste meghosszabbításaként működő i-ACTIVSENSE biztonsági funkciók fokozzák.

GALÉRIA

VIDEÓ