Mazda 6 Sedan | DESIGN

KODO
"A MOZGÁS
LELKE"


A teljesítmény, az erő és a szépség tökéletes kombinációját nyújtó Mazda3 a „KODO – A mozgás lelke” formanyelv jegyében készült, amely minden apró részletében a sportos és dinamikus mozgást fejezi ki. A Mazda3 sedan formavezetése az energikus, előre irányuló mozgás érzetét kelti. Erős, széles felépítése az izgalmas vezetési élményéről és a kiváló manőverezhetőségéről árulkodik. Az autó megjelenése energikus feszültséget és ritmikus mozgást sugároz, amely azonnal megdobogtatja vezetője szívét.

A Mazda3 igényes kidolgozású, vezető- és utasközpontú belső tere prémium minőségű anyagok felhasználásával és rendkívüli precizitással készült. A lenyűgözően tágas, luxuskivitelű fülke sportos ülésekkel és elektromos kézifékkel rendelkezik, a színes öltésekkel varrt, puha tapintású anyagok pedig megfelelő kényelmet biztosítanak a vezetéshez. A vezetőfülke megjelenését az új formatervezésű kormánykerék, a hajlított műszerfal és a szellőzőrácsokat díszítő krómhatású tárcsák teszik még vonzóbbá.

Teljesítmény

0

LE

Csomagtér

0

Liter

Fogyasztás

0

l/100km

CO2

0

g/km

BELSŐ TÉR

KÉZZEL KÉSZÍTETT,
EMBERKÖZPONTÚ
FÜLKE


A Mazda vezető- és utasközpontú tágas belső tere tökéletes vezetési környezetet biztosít, és most továbbfejlesztett, bőrbetétes, kis méretű kapcsolókkal és légzsákborítással ellátott, ergonomikus kormánykerékkel rendelkezik. Lehetővé teszi a vezető számára a hangrendszer és a sebességszabályozó vezérlését, valamint a motor indítását követően gyorsan felmelegszik*, így keze a hideg téli napokon sem fog fázni.

*A fűtött kormánykerék a déli országok piacain nem érhető el.

MOTOROK

SKYACTIV


A Mazda 3 sedan modell olyan, 100 és 165 LE közötti teljesítményű benzin- és dízelmotorokkal rendelhető, amelyek mindegyike kiváló menetteljesítményt, alacsony károsanyag-kibocsátást és versenyképes üzemanyag-fogyasztást biztosít. A SKYACTIV-G és SKYACTIV-D motorokhoz precíziós, hatsebességes SKYACTIV-MT kézi váltó vagy SKYACTIV-Drive automata váltó tartozik.

TECHNOLÓGIA

SCBS


Mazda3 sedan modell továbbfejlesztett SCBS rendszere mostantól gyalogosészlelési funkcióval is rendelkezik, így a városban Ön és a környezetében közlekedők is nagyobb biztonságban lehetnek. A beépített kamera folyamatosan figyeli az elöl haladó jármű távolságát és közeledési sebességét, illetve más észlelhető elemeket, például a gyalogosokat, és működésbe hozza a féket.

Jelzőtábla-felismerés

A Mazda3 sedan modell jelzőtábla-felismerő rendszere automatikusan észleli a jelzőtáblákat, és megjeleníti őket a kormány fölött, az aktív vezetői kijelzőn, ezáltal biztonságosabbá teszi a vezetést, és minimalizálja a jelzőtáblák elmulasztásának kockázatát. Ha a vezető túllépi a sebességkorlátozást, vagy behajtani tilos jelzés van az úton, akkor a jármű hang- és fényjelzéssel riasztja a vezetőt.

RÉSZLETEK

G-VECTORING


A G-Vectoring vezérlés a legfontosabb a Mazda SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS technológiái közül. A lényege, hogy a motor forgatónyomatékát egységes módon igazítja a kormányzáshoz, és úgy oszlatja el a függőleges terhelést az egyes abroncsok között, hogy a jármű mozgása egyenletessé és hatékonnyá váljon. Ezáltal jelentős mértékben javítja a kormányzási és kezelési teljesítményt, így az utasokra ható gyorsulási erő csökken, a vezetés pedig még kényelmesebbé válik.

GALÉRIA

VIDEÓ