Alfa Romeo Stelvio QV | DESIGN

EGY ÚJ
LEGENDA
EREDETE


A Quadrifoglio jelzés már 1923 óta az Alfa Romeo legizgalmasabb modelljeinek emblémája.

A Targa Florio verseny győztese, a legendás autóversenyző, Ugo Sivocci festette először autójára a fehér négyzetet a zöld négylevelű lóherével a közepén, amely szimbólum még ma is a kompromisszumok nélküli kiválóság és az olasz szenvedély jelzője.v A márka legsportosabb modelljei mind viselték a Quadrifoglio emblémát, és ez alól a Stelvio modell, az Alfa Romeo első SUV-ja sem kivétel.

Úgy tervezték, hogy kategóriája legjobbja legyen, és valóban kitűnik kiváló teljesítményével, menetdinamikájával és kezelhetőségével, amelyek így együttesen testesítik meg a “La Meccanica delle Emozioni” (az érzelmek mechanikája) fogalmát.

Teljesítmény

0

LE

Nyomaték

0

Nm

Gyorsulás

0

Mp

Végsebesség

0

Km/h

BELSŐ TÉR

ALCANTARA®


A panoráma a beltérben kezdődik

Szálljon be a Stelvio Quadrifoglio volánja mögé és a beltér kifinomultsága azonnal magával ragadja. A 7"-os TFT kijelző és a 8,8"-os AlfaConnect Nav 3D monitorjának luxus bőr keretezése, az exkluzív anyagok használata is jelzi: a beltér minden egyes eleme az utolsó részletekig ki van dolgozva.

Sportos és elegáns üléseit Alcantara® kárpit borítja, az opcióként kérhető Sparco® ülések szénszálas váza pedig még a legsportosabb vezetéskor is tökéletes tartást biztosít. A beltér három különböző kárpitvariációban, illetve Alcantara® / bőr kombinációval kérhető, a kormánykerék szénszálas borítása pedig opcióként rendelhető.

MOTOROK

510 LE


Eressze szabadon a szenvedélyt

Hihetetlenül izgalmas és sportos élményt nyújtó, teljesen alumínium motorblokkjával a Stelvio Quadrifoglio teljesítménye túlmutat a lóerőkön.

Ami igazán különlegessé teszi a Stelvio Quadrifoglio vezetési élményét, az a kategóriájában legjobban kivitelezett, tökéletesen kiegyensúlyozott teljesítmény/súly arány.

Mindössze néhány másodperc kell ahhoz, hogy az autó sportos szíve, az 510 lóerős, 2,9 literes, 6 hengeres Bi-Turbo motor lendületbe jöjjön, miközben más SUV-októl szokatlan agilitást és kezelhetőséget garantál.

TECHNOLÓGIA

ALFA™
CHASSIS
DOMAIN
CONTROL


Egyedülálló technikai megoldások

Az Alfa™ Chassis Domain Control (CDC) az “agy”, amely integrálja az ESC, a RACE üzemmóddal rendelkező Alfa™ DNA, az Alfa™ aktív irányított nyomatékelosztás, az Alfa™ aktív felfüggesztés és az integrált fékrendszer (IBS) működését.

Az Alfa Romeo Q4™ összkerékhajtási rendszere pedig maximális tapadást biztosít bármilyenek is legyenek az útviszonyok, miközben az irányított nyomatékelosztás (Torque Vectoring) javítja a tapadást a gyorsításoknál, ezáltal csökken az alul-, ill. a túlkormányozottság.

A szabadalmaztatott Alfa™link felfüggesztési rendszer, a könnyű platform, a tökéletes 50:50 arányú súlyeloszlás a két tengely között, valamint a kategóriaelső kormányáttétel kimagasló kezelhetőséget garantál, ami a vezetési élményt az SUV-k között eddig nem ismert szintre emeli.

RÉSZLETEK

A
QUADRIFOGLIO
EGYEDI
JEGYEI


A Stelvio Quadrifoglio egyedi kialakítású, magas és mégis sportos üléspozícióval büszkélkedik.

A minimalista tervezésű, a részletekre mégis messzemenően odafigyelő utasfülkében a vezető mindig a vezetési élmény középpontjában van. A beltérben a maximális teljesítmény és a kényelem ötvöződik, és otthont ad a legélvezetesebb vezetési élményeknek is.

A piros indítógomb, vagy a kormánykeréken elhelyezett alumínium váltófülek mind előfutárai az Önre váró izgalmas vezetési élménynek.

GALÉRIA

VIDEÓ